Broccolipaj med tomater

Den här broccolipajen med tomater tillhör de läckraste i pajväg.

Publicerad 20 augusti 2017 . Av Rebecca Haridi
broccolipaj med tomat

Broccolipaj med tomater

Börja med pajdegen:
3 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
150 g kylskåpskallt margarin eller smör
1-2 msk kallt vatten

Fyllning
200 g broccoli
1 liten gul eller röd paprika
1 purjolök
2-3 dl lagrad färskriven ost (beroende på hur gräddig du vill ha den)
2 ägg
1 1/2 dl mellanmjölk
2-4 tomater
Salt och färska örter som timjan eller oregano

Så här bakar du ihop pajen:
1. Baka ihop pajdegen och lägg den i en form. Förgrädda i 200 grader i cirka 10 min. 

2. Koka under tiden broccolin lätt. Låt den rinna av väl och skär den sedan i stora bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla purjolöken och förbered tomaterna genom att skiva dom. 

3. Blanda en smet av ägg, mjölk, färska örter och osten. Salta och peppra. 

4. Lägg broccolibitarna, paprikaskivorna och purjostrimlorna på det förgräddade pajskalet. Slå på ostsmeten och lägg till sist på tomatskivorna. 

5. Grädda i 200 grader i cirka 35-45 minuter. 

Fler recept: Kantarellpaj och Hallon och blåbär smoothie

Mat och dryck Broccolipaj med tomat

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus