Kantarellpaj

Nu finns dom överallt, de färska kantarellerna som är goda att smörsteka och baka pajer av.

Publicerad 12 augusti 2017 . Av Rebecca Haridi
kantareller

Efter att ha prövat massa olika recept fastnade jag för ett som heter Krämig kantarellpaj. Pajen gör sig bäst i en form på cirka 22-23 cm.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 grader smör

Fyllningen:
1 liter kantareller
2 msk smör
2 1/2 msk med vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbottenost
salt & peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Tärna ner det kalla smöret i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ in i kylskåpet i cirka 15 minuter. 

Tryck ut degen i formen och tryck gärna upp degen i kanterna. Picka den sedan med en gaffel och förgrädda i ca 10 -13 minuter.

Gör fyllningen under tiden. Börja med att lägga ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna. Ha i ett par matskedar smör och rör om tills svampen fått lite färg. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vätskan under omrörning och låt sjuda upp till önskad konsistens.

Ta så småningom bort från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

Ställ sedan in i ugnen och grädda cirka 15- 20 minuter eller tills pajen fått en vacker färg.

Källa: Jennys matblogg

Läs om en riktigt god: Hallon och blåbär smoothie

Mat och dryck Kantareller Kantarellpaj

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus