Goda relationer är lycka

lycka relationer

Allmän tillfredställelse verkar vara ett bättre mål att sträva efter än att "känna sig superlycklig" . Dessutom visar forskning att goda relationer och "att känna sig som en del av ett större sammanhang" faktiskt kan leda till det tillstånd som upplevs som lycka.

Publicerad 12 mars 2017 . Av Rebecca Haridi

Förnuft och känsla

Hypnos

Hypnos kan vara ett sätt att synka ihop förnuft och känsla på ett bra sätt. Att veta hur man borde tänka, känna och agera är inte samma sak som att faktiskt göra det.

Publicerad 03 mars 2017 . Av Rebecca Haridi

Adaptivt tänkande

Adaptivt tankande

Vi lever i en tid där vi hela tiden bombarderas av olika intryck. En vanlig arbetsdag idag kan innebära kontakter med fler personer än under en hel livstid för hundra år sedan. Det kan vara ganska svårsmält.

Publicerad 22 januari 2017 . Av Rebecca Haridi

Citat som inspirerar

motivation

Tankar kan tydliggöras genom formuleringar och meningar. Ord har ibland en alldeles särskild kraft att staka ut riktning och innehåll. Kortformatet "citat" har en egen dragningskraft.

Publicerad 20 januari 2017 . Av Rebecca Haridi

Vad är lycka

lycka

Stora frågor som folk i alla tider ställt sig. Vad är lycka? Ibland kan behovet uppstå att stanna till i vardagen och fråga sig vad som är viktigt i livet.

Publicerad 08 januari 2017 . Av Rebecca Haridi

Sinnet måste vara ostört för att kunna skapa

cecilia ekback

Cecilia Ekbäck är thrillerdebutanten med rötter i Hudiksvall. Efter ett kringflackande liv som marknadsförare i bland annat Ryssland, Frankrike och Mellanöstern lever hon nu i Calgary med man och två barn och skriver på heltid. Hon berättar här om hur den historiska thrillern I vargavinterns land kom till och hur hennes pappas död blev ett avstamp för skrivprocessen.

Publicerad 05 februari 2016 . Av Rebecca Haridi