Tänk adaptivt och överlev

Vi lever i en tid där vi hela tiden bombarderas av olika intryck. En vanlig arbetsdag idag kan innebära kontakter med fler personer än under en hel livstid för hundra år sedan. Vi behöver kunna tänka adaptivt.

Publicerad 22 januari 2017 . Av Rebecca Haridi
Adaptivt tankande

Fokus splittras när relationsvävar, valmöjligheter och framtidsperspektiv exploderar. Det gäller oavsett den mentala kapaciteten. 

Motivation.se menar att reflektionstiden för nutidsmänniskan minskat med kvadraten på reaktionstiden.

Motivation.se listar två användbara och handfasta tips för den som strävar efter att jonglera med alla bombarderande intryck:

1. För det första så är disciplinerade tidszoner och stimulibefrielse en av nycklarna. Du behöver både mentalt och fysiskt gå in i en bubbla. En egen zon. Din stund. Där inget får störa dig och meddelandeaviseringarna får vänta. Du bestämmer redan innan veckan drar igång var du skall lägga några öar av egentid för en viss uppgift och en landningsplats för reflektion.

2. Den andra nyckeln är att möta sin kreativitet från det omvända hållet. Acceptera det nya och direkt koppla in den mentala automatväxeln – ”ja – det här vill jag prova”. Undvika allt värderande eller att gömma sig bakom ”det där kommer aldrig gå och vara något för mig”.

Det handlar om att tänka adaptivt. Ta till sig. Leta det bra i det nya. Tänka möjlighet. Lätt att säga – men svårare att göra. Kräver ständig träning då hjärnan just är designad för att undvika förändring utanför det kända och säkra.

Källa: Motivation.se

Läs mer: Citat som inspirerar och Kraften i affirmationer 

Kreativitet

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus