Äppelmos utan socker

Äppelmos utan socker är kanske inte någon favorit för de yngre i familjen. Utan socker blir det bara en smaklös sörja som tjocknar i munnen. Men det finns ersättare till sockret som kanel och vanilj som åtminstone delvis kan väga upp den söta smaken.

Publicerad 3 februari 2019 . Av Rebecca Haridi
appelmos utan socker

Äppelmos utan socker är inget som man tråkigt uttryckt behöver vänja sig vid. Den kan faktiskt vara genuint god. Med hållbarheten är det dock si och så eftersom socker som bekant har en konserverande effekt. Beroende på vilka recept man använder sig av finns olika sätt att ersätta sockret på. Kanel och vanilj är exempel på detta.

Gör mosen genom att skala äpplena (4 äpplen och 4 matskedar vatten ger ca 1 burk) och koka med vatten tills de blir mosiga. Mosa äpplena och blanda i kanel och vanlijpulver efter smak. 

Ersätt sockret med andra söta medel

Vill man använda sig av naturliga sötningsmedel kan stevia vara ett alternativ till vaniljpulver. Andra sätt att få till den där extra sötman kan vara att tillsätta honung, agave eller kokossocker. 

För att slippa slänga den där överblivna mosen efter en vecka kan det vara värt att frysa in en del. 

Läs mer:  Vad är en Poke bowl och Hallon och blåbär smoothie

Äppelmos Äppelmos utan socker

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus