Förnuft och känsla kopplas ihop med hypnos

Hypnos kan användas som ett sätt att koppla ihop förnuft och känsla. Att veta hur man borde tänka, känna och agera är inte samma sak som att faktiskt göra det, menar Hälsoinspiratören Boel Björkenwall.

Publicerad 3 mars 2017 . Av Rebecca Haridi
Hypnos

Boel BjörkenwallViability har har i många år jobbat som Hälsoinspiratör och med metoder som hon själv märkt fungerat bland sina klienter. Hon har sett att hypnos fungerat som ett hjälpmedel särskilt väl för vissa typer av förändringar. 

– Vi människor vet egentligen hur vi borde tänka, känna och agera men vi lyckas inte alltid leva så. Vi får känslomässiga utbrott fast vi ville hålla oss lugna, röker eller tröstäter godis fast vi vet att det skadar oss, snokar i partnerns mobil av svartsjuka fast vi vet att inte borde, är rädda för saker som vi egentligen vet är fånigt att vara rädd för eller känner oss mindervärdiga jämfört med andra trots att vi egentligen tycker att alla människor är lika mycket värda osv, säger hon. 

Att agera så menar hon bottnar i en undermedveten konflikt mellan förnuft och känsla. Konflikten är svår att lösa upp genom att tala eftersom förnuftet redan vet vad som är rätt. 

– Med hypnosen så genar vi direkt in i konflikten i det undermedvetna och kan på så sätt lösa upp den snabbare. Så att förnuft och känsla börjar säga samma sak. I det läget sker en förändring helt naturligt och det blir plötsligt mycket lättare att agera i enlighet med vårt förnuft, säger Boel Björkenwall. 

Hur fungerar det rent praktiskt när en du börjar arbeta?

– Rent praktiskt går det till så att man först får gå ner i avslappning bit för bit tills man är mer i kontakt med sitt undermedvetna. I det läget kan vi sedan använda olika omprogrammeringstekniker för att lättare lösa upp de känslor som stör, eller för att trigga de känslor som vi vill ha. 

För dig som vill veta mer om Viability och Hypnos kan du läsa mer: Boel Björkenwall

Läs mer: Träningsmotivation del 1 och Träningsmotivation del 2

Hypnos

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus