Godaste chokladbollarna

Här tipsar jag om de absolut godaste chokladbollarna, alltså mina 3 favoritrecept som är sååå goda och passar stora som små.

Publicerad 2 november 2018 . Av Rebecca Haridi
godaste chokladbollarna

Oavsett om du ska baka chokladbollar tillsammans med barn eller på egen hand kan det visa sig vara ovärt att satsa på krångliga recept med många moment. När det gäller just chokladbollar är det ibland det allra enklaste som visar sig vara det godaste. 


Mitt första recept är just det, ett enkelt men väldigt gott sådant:

Ingredienser:

100g smör

1 dl socker

3 msk kakao

3 dl havregryn

Garnering:

1 näve pärlsocker eller kokos

Gör så här: Smält smöret och låt det puttra en kort stund. Rör ihop socker, kakao, havregryn och smör. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme. Forma bollarna. Rulla i pärlsocker eller kokos. Klart att avnjutas!


Genom att tillsätta vaniljpulver ger du chokladbollarna ytterligare en dimension: 

Ingredienser:

100g smör

3 dl havregryn

1 dl rårörssocker

1 krm vaniljpulver

1/2 dl kakao

1/2 krm salt

Gör så här: Hetta upp smör i en kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt och doftar lite nötigt. Sila smöret genom en finmaskig sil. Blanda havregryn, socker, vaniljpulver, kakao och salt i en bunke. Tillsätt det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Ställ i kylen tills den har stelnat, ca 30 minuter.

 

Sirap är en smaksättare som höjer smaken och många uppskattar i chokladbollrecept:

Ingredienser:

100 gram mjukt smör

½ dl ljus sirap

dl strösocker

2 msk kakao

msk vaniljsocker

 dl havregryn

Gör så här: Blanda alla ingredienserna i en bunke. Blanda ihop allt till en smet, gärna med en stavmixer. Ställ in i kylen ett tag, ungefär en halvtimme. Forma smeten till bollar och rulla i pärlsocker eller kokosflingor. Låt stå i kylen ett tag innan servering.

Godaste chokladbollarna

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus