Hallon och blåbär smoothie

Hallon och blåbär är riktiga superbär som är fulla av antioxidanter, vitaminer och annat nyttigt som kroppen mår prima av. Jag brukar återkomma till ett Smoothierecept som är lagom sött och ger en riktig energikick.

Publicerad 31 juli 2017 . Av Rebecca Haridi
hallon blabar smoothie

Hallon och blåbär smoothie


Recept:

- Frysta hallon och blåbär - 250 g

- Soja yogurt med vaniljsmak - 5 dl

- Florsocker - 2 teskedar

- Lime - 1 st

Gör så här: Jag brukar tina de frysta bären genom att värma i kastrull i några minuter. Blanda sedan med soyayogurten och ha i florsockret och pressa lite saft av en lime. Ta fram mixern och blanda till en slät och välblandad smoothie. Ställ in i kylskåpet en stund för att avnjuta riktigt kall. 

Blåbär:

Blåbär är fullpackade med antioxidanter som skyddar kroppen och hjärnan mot åldrande, och bidrar till att sänka kolesterolvärdena. Dessutom anses de ge ett bra skydd mot högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar. De antibakteriella ämnena i blåbären ska kunna motverka urinvägsinfektion, och färgämnet i det blåa bäret stärker vår nattsyn.

Hallon:

Hallon är rika på vitamin C, folat, järn och kalium. Hallon hjälper till att hålla kolesterolnivåerna jämna, och är bra för matsmältningen. De kan också lindra PMS-besvär. Förutom det innehåller hallon vitaminer, folsyra, och mineralerämnet salicin (naturens egen magnecyl) som anses vara bra för hjärtat.

Källa: Mitt Kök

Läs mer: Kantarellpaj och Vad är en Poke bowl 

Hallon och blåbär Smoothie

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus