Laganda och samarbete i Boot camp

Deltagarna i en Boot camp sträcker sig från motionärer till elitidrottare. Nästan alla kan bli bättre samtliga moment som övas under träningen, berättar Charlotte Granström på Army Fitness.

Publicerad 17 september 2017 . Av Rebecca Haridi
boot camp

Det finns många trendiga uppstickare på dagens dagens träningshimmel där kraven på både rätt utstyrsel och maxpuls kanske aldrig varit högre. För den som söker laganda och samarbete och samtidigt vill nå resultat på konditions- och styrketesterna kan Boot camp vara ett alternativ.

Vi har ställt några frågor till Charlotte GranströmArmy Fitness för att vidga vyerna och få en större förståelse för vad en Boot camp faktiskt innebär. 

Behöver man vara i god form för att kunna delta i en boot camp? Klarar alla av att delta hela perioden eller hoppar många av?
– Våra camper är till för allt från glada motionärer i alla åldrar till högpresterande aktiva idrottsmän- och kvinnor. ALLA har samma nytta och glädje av att träna funktionellt och andas frisk luft. Det gäller bara att man kommer ihåg att kolla grundkravet på respektive bootcamp, så att man ges förutsättningen att hänga med och får ut mesta möjliga av campen! 

Varför ska man delta i en boot camp?
– Om du saknar laganda och samarbete i din vanliga träning. Och om du vill uppnå snabba resultat! De som testat boot camp hos Army Fitness upplever ofta att de kan höja sin prestationsförmåga ytterligare och uppnå en genomtränad kropp vad gäller styrka och kondition, samt därtill få ett psykiskt välbehag som de inte hittar i andra träningsformer.

Vad gör en boot camp till en inspirerande träningsform?
– Den mentala delen är stor i boot camp. Det gäller att hela tiden utmana sig själv, att inte ge upp, samtidigt som man är en del av en grupp, där man inte tävlar med varandra utan peppar och inte lämnar någon bakom sig. Därför att det viktigt med övningar i grupp och att lära sig att lita på varandra.

Är det verkligen bra att ta i så hårt för alla?
– Alla klarar mer än dem tror. Begränsningen sitter i huvudet. Kroppen anpassar sig snabbt till en högre beslastingen än den är van vid. Boot Camp är dock inget för folk som har allvarliga knä och/eller ryggproblem.

Vad är det roligaste?
– Kamratskapet som byggs upp under veckorna. Träningsformen tar dig utanför din bekvämlighetszon, vilket utmanar för både kropp och själ.

Läs mer: Kom i form med Boot camp och Hitta träningsinspiration
Kontakta: Army Fitness

Träning Laganda Samarbete

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus