Hot Mojo maxar förbränningen

hot mojo forbranning

Vill du maxa förbränningen och stretcha ut musklerna maximal kan ett Hot Mojo pass vara värt att satsa på.

Hot Mojo Bikramyoga Yoga i värme

Ketokost - maxa fettintaget och bränn fett

Ketokost

Ketokost är en extremvariant av LCHF som innebär minimalt med kolhydrater. Följer man dieten leder den till att kroppen försätts i ketos och bränner fett i stället för kolhydrater.

Ketokost

Varför är kött dåligt för hälsan?

varfor ar kott daligt for halsan2

Att äta kött i stora mängder och särskilt charkprodukter är skadligt för hälsan i längden. Men hur mycket kan man äta innan det blir farligt? Gäller det verkligen allt kött? Det finns studier som visar på att kött ger bra näring, särskilt för äldre personer.

Rött kött Kött hälsorisk

Varför havremjölk?

havremjolk

Havremjölk serveras numera som alternativ på var och varannat kafé. Att den är trendig är det ingen som tvivlar på. Men är den nyttig? God? Vilka skäl finns det att välja en skvätt av den vällingliknande drycken?

Havremjölk

Näringsboosta med moringa

moringa

Att näringsboosta smoothies, juices och bowls är fortfarande i ropet. Ett superpulver som snabbt blivit trendigt är moringa.

Smoothie Moringa Supernäring

D-vitaminbrist

D vitaminbrist

Även om allvarlig brist på D-vitamin är ovanlig bland nordbor pekar flera studier på att många är drabbade av lätt brist. Vi hjälper dig att få i dig tillräckligt av det omskrivna vitaminet.

D-vitamin

Superdrycken rödbetsjuice

Rodbetsjuice

Förutom att vara väldigt rik på näring är experterna eniga om att rödbetsjuice kan påverka vår hälsa på flera positiva sätt.

Rödbeta Rödbetsjuice Superdryck

Mat som immunförsvaret gillar

acaibar

Immunförsvaret verkar må bättre av vissa stärkande livsmedel. Och eftersom ett bra immunförsvar skyddar mot bakterier, virus och infektioner är det inte helt fel att äta mer av främst vegetabilier.

Mat Stärk immunförsvaret Supermat Immunförsvaret

Antiinflammatorisk kost

antiinflammatorisk kost

Antiinflammatorisk kost är livsmedel som sägs kunna motverka sjukdomar och åkommor orsakade av inflammationer. Mat som fet fisk, gröna bladgrönsaker och sötpotatis är sådan mat.

Supermat Antiinflammatorisk kost

Kimchi - nyttig supermat som förebygger sjukdomar

kimchi nyttig supermat

Kimchi, fermenterad salladskål, är nationalrätt i Korea och så full av nyttiga bakterier att den numera beskrivs som rena rama mirakelkuren för den som proaktivt vill förebygga sjukdomar. Nyttig supermat som dessutom är god på köpet!

Kimchi Nyttig supermat

Vad är laktosintolerans?

laktosintolerans

Vad är laktosintolerans? Laktosintolerans kan beskrivas som svårigheter att bryta ner laktos, mjölksocker, som finns i mjölk.

Laktosintolerans Matallergi

Livsstilsfaktorer som påverkar livslängden

livsstilsfaktorer som paverkar livslangd

Livslängden bestäms till viss del av de gener vi ärvt av våra föräldrar. Men det finns även en hel del faktorer vi kan påverka genom att göra hälsosamma val.

Sund livsstil

Städning - en form av träning

Stadning som traning

Städning kan betraktas som en form av träning som åtminstone ger vissa effekter som liknar ett träningspass.

Städning som träning

Utmana dina rädslor

Utmana dina radslor

Väldigt ofta lägger vi ner tid på obefogade rädslor, ett riktigt slöseri med energi och tid. Vill man i stället leva ett liv präglat av större mod gäller det att utmana rädslorna.

Utmana dina rädslor

Raw food - vad är det?

raw food vad ar det

Är raw food rå mat och vilken typ av mat innefattas i så fall. Eller vad är egentligen raw food?

Raw food

Havtorn guldgruva till vitaminer

havtorn vitaminer

Havtorn växer längst hela Sveriges kustremsa, från norr till söder. Bäret innehåller en mängd vitaminer och kan ha positiv effekt på hälsotillstånd som högt kolesterol, fetma och inflammationer.

Havtorn

Undvik snabba kolhydrater

snabba kolhydrater

Genom att särskilt undvika snabba kolhydrater och i vissa fall även långsamma kan du minska risken för cancer.

Snabba kolhydrater

Te skyddar mot demens

te skyddar mot demens

Te tycks skydda mot risken att utveckla demens. En enda kopp om dagen räcker.

Mat och dryck Te Demens

Fullkorn ger bra immunförsvar

fullkorn brod

Forskning visar att fullkorn kan förbättra immunförsvaret. Ett starkt immunförsvar är viktigt om vi ska hålla oss friska.

Mat och dryck Fullkorn

Magnesiumrik mat

magnesium mat2

Magnesium är ett nödvändigt ämne i många processer i kroppen och har visat sig vara viktigt för att både hjärtat och andra muskler ska fungera bra. Till mat som är rik på magnesium hör spenat, svarta bönor och jordnötter.

Mat och dryck Magnesium

Pröva matcha-te

Matcha-te är sprängfyllt med antioxidanter och aminosyror och något av det nyttigaste du kan dricka. Matcha ger dessutom samma energikick som kaffe fast under längre tid.

Mat och dryck Matcha-te

Stärk immunförsvaret

stark immunforsvaret

5 livsmedel har visat sig ha en särskilt stärkande effekt på immunförsvaret. Vill du stärka immunförsvaret och hålla dig frisk i höst ska du kolla in följande livsmedel.

Mat och dryck Stärk immunförsvaret

Rödbetssoppa mot högt blodtryck

rodbetssoppa

Rödbetssoppa eller rödbetsjuice? Oavsett vad du väljer har rödbetan många hälsofördelar att erbjuda. Den kalorisnåla knölen är exempelvis rik på antioxidanter, nitrat, folsyra och fibrer.

Mat och dryck Rödbetssoppa

7 matvanor får dig att leva längre

vegetarisk mat

Sju matvanor inspirerade av befolkningen i de blå zonerna får dig att leva längre. Kosten präglas i huvudsak av grönsaker, spannmål och fisk och kombineras med i övrigt sunda vanor.

Mat och dryck Matvanor

Kaffe är hälsosamt

kaffe ar halsosamt

Kaffe är en riktig hälsodryck som i måttliga mängder kan förlänga livet med flera år. De glädjande nyheterna kommer Annals of Internal Medicin med.

Kaffe Hälsodryck