Katarina Blom: Självkännedom ger mening

Katarina Blom

Lyckopsykologen Katarina Blom menar att så gott som alla människor vill känna sig vitala och levande. Men vår hjärna vill inte alltid vårt bästa utan har i stället lätt för att oroa sig och rikta in sig på problem.

Lycka Positiv psykologi

GO SLOW med Trine Grönlund

Trine go slow

Trine Grönlund är IT- och reklamproffset som genom GO-SLOW visar oss verktygen till vårt rätta tempo.

Annelie Pompe är tränad i mod

annelie pompe 10 copy

Annelie Pompe har vågat följa sin egen väg. Mest stolt är hon över just det. Modet som krävts för att göra de saker hon brinner för kommer av träning, menar hon.

Målfokusering

LEAN för mer harmoni och lugn i vardagen

eva jarlsdotter

Eva Jarlsdotter fastnade för ödmjukheten och långsiktigheten i sin första kontakt med LEAN-filosofin. Idag är hon pionjären bakom konceptet lean@home där målet är att med flödesanalys uppnå en så harmonisk vardag som möjligt.

LEAN Harmoni i vardagen

Jessica Frej: Att vara glad är hälsosamt

jessica frej

Matkreatören Jessica Frej lagar gärna mat med mycket smak i. Något som hon förenar med ett praktiskt förhållningssätt där det goda med fördel kan göras både snabbt och enkelt.

Jessica Frej

Träning stärker hjärnan

Välkänt är att hjärta, muskler och leder mår bra av rörelse. Däremot är det lätt att glömma att hjärnan styr hela kroppspaketet och därmed all rörelse, menar Tomas Deierborg, forskare inom neuroinflammation.

Hälsa Hjärnhälsa Kondition

Kristjan Lootus: Dans ger glädjekickar

Efter dina två första steg är du igång. Men du behöver bestämma dig. För precis alla kan lära sig att dansa och röra sig till musik menar Kristjan Lootus, välkänd från Let´s Dance.

Dans Danshälsa

Cecilia Ehrling: Dans landar oss i nuet

Cecilia Ehrling4

Att dansa och röra sig till musik har många väldokumenterade hälsoeffekter. Cecilia Ehrling, mest känd från Let´s dance, fastnade tidigt och menar att den oslagbara blandningen av att vara i nuet och röra på sig till musik får oss att släppa alla tankar och bara vara.

Danshälsa Ceclia Ehrling

Johan Södergren: Boosta med Raw Food

rawfood matapoteket

Att äta oupphettad mat för med sig fördelar som att maten bibehåller viktiga näringsämnen, vitaminer och enzymer. Johan Södergren på Matapoteket berättar om magin med Raw Food och hur du tillagar.

Supermat

Laganda och samarbete i Boot camp

boot camp

Deltagarna i en Boot camp sträcker sig från motionärer till elitidrottare. Nästan alla kan bli bättre samtliga moment som övas under träningen, berättar Charlotte Granström på Army Fitness.

Träning Laganda Samarbete

Hantera träningsabstinens

Hantera traningsabstinens

Du har hållit igång i flera veckor och resultaten börjar äntligen märkas. Då kommer förkylningen som ett brev på posten. Eftersom kroppen är van att få sin träningsdos är abstinensen snabbt där.

Mekto Ganic: Upptäck glädjen i nyttig mat

Upptack gladjen i nyttig mat

Varje gång man äter gör man val. För bra val behövs kunskap om maten och hälsan i stort. I bästa fall följer ett bättre mående och mer glädje i livet.

Matglädje Rawfood

Anders Hansen: Träning ökar stresståligheten

anders hansen hjarnstark

Konditionsträning som utövas minst tre gånger i veckan för med sig stora hälsofördelar. Förutom att du mår bättre ökar stresståligheten och du blir mer kreativ och intelligent. Boken Hjärnstark tar upp dessa och andra hälsofördelar som kommer av regelbunden träning.

Hjärnhälsa Hjärnstark Stress

Hitta träningsinspiration

hitta traningsinspiration

Vill du hitta träningsinspiration? En god idé vara att träna ihop med en god vän. Utgå alltid från din egen hälsostatus och passa redan nu på att anmäla dig till ett par lopp som verkar extra roliga.

Träning Inspiration Motivation

Pilates bygger på fem grundprinciper

pilates fem grundprinciper

Pilates bygger på fem grundprinciper som man använder sig av i alla övningar. Principerna bygger på tekniken att hela tiden dra in magen och samtidigt spänna bäckenbotten.

Träning Pilates

Kom i form med boot camp

Vill du snabbt maxa pulsen och komma i form på ett intensivt och krävande sätt? Boot camp har hämtat inspiration från militären och används fortfarande inom exempelvis marinen.

Träningsinspiration Intensiv träning

Bättre hälsa motiverar

halsa

Att uppnå bättre hälsa är ett mål som motiverar många till träning. Både när det gäller att komma igång och att fortsätta med fysisk aktivitet.

Hälsa

Goda relationer är lycka

Lycka

Lycka är något som de flesta på ett eller annat sätt vill uppleva. Men att ha målet inställt på att "känna sig superlycklig" är inget bra mål, menar Boel Björkenwall på Viability.

Lycka Relationer

Förnuft och känsla kopplas ihop med hypnos

Hypnos

Hypnos kan användas som ett sätt att koppla ihop förnuft och känsla. Att veta hur man borde tänka, känna och agera är inte samma sak som att faktiskt göra det, menar Hälsoinspiratören Boel Björkenwall.

Hypnos

Träningsmotivation, del 2

traning motivation

PT-Peter på D-Flex Fitness delar med sig av sina bästa tips för att komma igång och behålla träningsmotivationen.

Motivation Fitness PT

Coachning till förändring

iStock 507753752

Coachning kan liknas vid ett oberoende bollplank. En coach kräver handling av dig och låter dig inte stoppas av rädslor och begränsande tankemönster.

Mod Förändring Coachning

Träningsmotivation, del 1

Lopning som traningsform

Många talar om motivation i samband med träning och om att motivationen verkar vara grundförutsättningen för att komma igång.

Träning Motivation

Tänk adaptivt och överlev

Adaptivt tankande

Vi lever i en tid där vi hela tiden bombarderas av olika intryck. En vanlig arbetsdag idag kan innebära kontakter med fler personer än under en hel livstid för hundra år sedan. Vi behöver kunna tänka adaptivt.

Kreativitet

Citat som inspirerar

citat som inspirerar

Ord har ibland en alldeles särskild kraft när det gäller att staka ut riktning och innehåll. Vissa citat kan verkligen inspirera.

Citat Inspiration Mod Förändring

Använd kraften i affirmationer

Affirmationer

Vi har talat med Dag Gårdheim på Kreativ Insikt om kraften i affirmationer och varför det ibland kan vara bra att påminna sig om sådant som är viktigt i livet.

Kreativ insikt Inspiration Affirmationer

Januari - en riktigt lång skitmånad

januari2

Då var oxveckorna här. Dagarna blir inte direkt kortare ännu även om vårljuset snart är på väg. Januari är kort sagt en jättelång månad.

Oxveckor januari vinter

Fastna inte i inspirationsfällan när du skriver

Skrivande

Att vänta på eller tro att inspiration är en grundförutsättning för att skriva är en vanlig fallgrop.
Visserligen är det roligare när både idéerna och orden flödar. Men innan det händer kan hjälp på traven vara guld värt.

Webbtexter Skrivande Kreativitet Inspiration

Böcker som inspirerar

bocker som inspirerar

Tipsar här om böcker inom olika genrer som jag tycker inspirerar.

Inspiration Läsning Böcker

Vad är lycka

Vad ar lycka

Vad är lycka, är en fråga många ibland ställer sig? Behovet att stanna upp i vardagen och fråga sig vad som är viktigt i livet kan få en att ändra riktning och se saker i ett perspektiv.

Lycka Forskning

Cecilia Ekbäck: Sinnet måste vara ostört för att kunna skapa

ostort sinne

Cecilia Ekbäck är thrillerdebutanten med rötter i Hudiksvall. Efter ett kringflackande liv som marknadsförare i bland annat Ryssland, Frankrike och Mellanöstern lever hon nu i Calgary med man och två barn och skriver på heltid. Hon berättar här om hur den historiska thrillern I vargavinterns land kom till och hur hennes pappas död blev ett avstamp för skrivprocessen.

Författare Cecilia Ekbäck thrillerdebutant