Superdrycken rödbetsjuice

Förutom att vara väldigt rik på näring är experterna eniga om att rödbetsjuice kan påverka vår hälsa på flera positiva sätt.

Publicerad 6 mars 2019 . Av Rebecca Haridi
Rodbetsjuice

Vill du satsa på en riktig superdryck innan du ger dig ut i löpspåret? Många energidrycker finns att välja bland på hyllorna och det gäller att veta vad man vill ha.

Rödbetsjuice kan vara särskilt bra att dricka vid uthållighetsträning. Rödbetorna innehåller nämligen mycket nitrat som omvandlas till nitrit i kroppen när du tränar. Syret i musklerna kan då användas på ett effektivt sätt och resultatet blir att du orkar mer. Sajten Aktiv träning liknar det vid "sund dopning" eftersom syreupptagningsförmågan påverkas avsevärt. 

Rödbetsjuice - fullspäckad med näringsrika ämnen

Nitrat har en karakteristisk bitter smak och finns bland annat i spenat, mangold, ruccola, fänkål och grönsallad. 

Rödbetan är också en bra källa till många näringsämnen som vitamin A, B6 och C, magnesium, kalcium, zink, kalium, jod, natrium och aminosyrorna betain och glycin. Rotfrukten är dessutom rik på folsyra och innehåller karotenoider som lutein och zeaxantin.

Rödbetor har till följd av nitratet även visat sig kunna sänka blodtrycket. 

Antioxidanterna C-vitamin och antocyaniner som rotfrukten är rik på stärker immunförsvaret och håller dessutom förkylningsvirus på avstånd. 

Källor: Hälsoliv, jonasbergqvist.se, Newsner och Topphälsa

Läs mer: Ketokost - maxa fettintaget och bränn fett och Varför är kött dåligt för hälsan?

Rödbeta Rödbetsjuice Superdryck

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus