Vad är en Poke bowl

Poke bowl har blivit en riktig trendrätt under senare tid. Men vad en poke bowl faktiskt är, är inte helt självklart för alla.

Publicerad 1 september 2017 . Av Rebecca Haridi
poke bowl2

Poke bowl är en rätt med rötter i Hawaii och brukar tas för snabbmat. Eftersom det nästan är möjligt att leka och experimentera hur mycket som helst med rätten är den tacksam som både fest- och snabbmat. 

Tre lager i en Poke bowl:

1. Börjar med ris där i princip allt ris fungerar. Rundkornigt ris är att föredra eftersom man vill åt den "tuggiga" kärnan. Det varma riset kan med fördel smaksättas med mirin som är ett sött japanskt risvin. 

2. I en traditionell Poke bowl är marinerad rå fisk den huvudsakliga ingrediensen. Vill man att marinaden tar för sig ordentligt är mager fisk som gös eller tonfisk att föredra. 

Fet fisk, som lax och makrill, smakar mer i sig och smälter på ett annat sätt i munnen. Bläckfisk och abborre går också bra. Vill man ha en fiskfri variant går det bra att marinera betor, palsternacka, morot, tofu eller edamamebönor. 

3. Nu är det dags för det roliga, att välja toppings. Toppa din poke bowl med det du tycker bäst om. Det kan vara: exotiska frukter, bär, äpple, nötter, spröda salladsblad, olika kålsorter, alger, svamp, kimchi, gurka, salladslök och/eller färska örter.

Källa: ICA

Läs mer: Pröva matcha-te och Magnesiumrik mat

Mat och dryck Poke bowl

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus