Vad är lycka

Vad är lycka, är en fråga många ibland ställer sig? Behovet att stanna upp i vardagen och fråga sig vad som är viktigt i livet kan få en att ändra riktning och se saker i ett perspektiv.

Publicerad 8 januari 2017 . Av Rebecca Haridi
Vad ar lycka

Läste nyligen om en gammal klassiker som jag ibland återvänder till för att få lite perspektiv på tillvaron. Dalai Lamas bok Lycka beskriver lyckan som en riktning som hela rörelsen i livet går mot. Religion verkar inte ha någon stor roll i denna strävan. Att söka något bättre i livet omfattar snarare alla oavsett kultur eller tro. 

Enligt Dalai Lama uppnås ett tillstånd av lycka genom ett långsiktigt inre arbete. Lite förenklat skulle det kunna beskrivas som att positiva känslor som medlidande och värme automatiskt öppnar upp något inom människor. Genom att hålla fast vid känslorna läggs en grogrund för positiva upplevelser av livet. 

Wellness Wisdom and Wealth beskriver lyckan som ett subjektivt tillstånd av glädje, avslappning och spontanitet. Som ett slags flyt där saker löser sig av sig själv. 

Lycka går att öva upp

I en artikel i DN från 2008 talar man om genetisk programmering och övning, alltså något som går att lära sig ungefär som att cykla eller spela ett instrument. 

Precis som med det mesta finns otaliga teorier och sanningen går nog att hitta någonstans mittemellan. Vad man tar fasta på eller inte varierar från person till person. Alla måste ta reda på vad som är för just dom. 

Läs mer: Utmana dina rädslor och Coachning till förändring

Lycka Forskning

Kommentarer

Inga kommentarer.

comments powered by Disqus