Wellness i höst

Bara början på augusti men tyvärr öser regnet ner så lätt att hamna i höstfeeling. Wellness är tema på bloggen i höst och tänkte skriva om det helhetstänk som finns inom konceptet.

Publicerad 3 augusti 2017 . Av Rebecca Haridi
wellness host

Utan att avslöja allt i detalj så har jag en del idéer om vad som skulle vara kul att utforska mer. Det finns sjukt många bloggar med inriktning på träning, recept och mat. Intressantare är att väva  in allt i ett helhetskoncept och plocka delar som förhoppningsvis landar i en slags balans mellan kropp och tanke. 

Jag har skrivit några inlägg om motivation och träningsinspiration och vill nu rikta in mig på träningsmål. Varför slutar många efter bara några veckor? Hur svårt ska det vara att formulera ett realistiskt träningsmål? Uppenbarligen är det inte helt enkelt. Gymmen är fulla första veckorna i januari och sedan droppar folk av successivt. Vad beror det på? 

Något annat som jag är väldigt nyfiken på är alla olika Pilatesrelaterade träningsformer. Garuda och Barre är exempel. Vad passar vem och vilka muskelgrupper tränas?

Hälsotrender kommer och går, vissa snabbare än andra men det finns också sådant som börjar som trend men sedan blir bestående. 

Hälsoprofiler kan man göra lite varstans men vad innebär det? Hur görs en hälsoprofil och vem bör göra det och varför? Vad gör man med den efter att ha gjort den? 

Kolla in: Träningsinspiration, del 2

 

Inspiration Wellness

Kommentarer

Nicklas Johansson:

hmm Garuda om det inte hade varit så mycket redskap skulle man kunna ha det i värme https://www.uppsalahotyoga.se Hot Pilates och Barre har man ju hört om i alla fall.

comments powered by Disqus